Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

H  Χρυσή Αυγή απειλεί την εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας.Δελτίο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας


Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας είχε διαδοχικές συναντήσεις στην Φιλιππιάδα με τον Δήμαρχο και τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής, καθώς επίσης και με τον Διευθυντή του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας στην Πρέβεζα, γι' αυτό ακριβώς το ζήτημα.
Στην επίσημη ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ μάλιστα, εκ μέρους του κ. Μπάρκα, αναφέρεται:
«Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών αποτέλεσε η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Φιλιππιάδας και η εμπλοκή της  στην προετοιμασία της.
Η συμμορία αυτή, που παρατηρεί αδιάφορα τα δις να συσσωρεύονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλουσίων ενώ παράλληλα η μεγάλη κοινωνικη πλειοψηφία παλεύει για την καθημερινή επιβίωση, αποπειράθηκε να χύσει το δηλητήριο της και στην περιοχή της Φιλιππιάδας.
Πιο συγκεκριμένα, η Χ.Α πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες "παρέλαση" ολιγάριθμων οπαδών της από κοντινές περιοχές στο κέντρο της πόλης, μια κίνηση που προκάλεσε τον φόβο και την τρομοκράτηση των κατοίκων, με τελικό στόχο το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Εκεί ζητήθηκε ο αποκλεισμός των μεταναστών από την εμποροπανήγυρη και η αναγόρευση της Χ.Α ως "προστάτη" της διοργάνωσης. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Στις συναντήσεις με τους φορείς, τονίστηκε από την πλευρά του βουλευτή η ανάγκη να τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα και να αποκλειστεί οποιασδήποτε ομάδα επιλέξει να παρέμβει με όρους "αρχής" στους ελέγχους επί των μικρεμπόρων και των παρευρισκόμενων.
Ο πόλεμος μεταξύ των φτωχών, που οι δυνάμεις του συστήματος προωθούν ως αντίβαρο στα εξοντωτικά νέα μέτρα, θα απαντηθεί από την κοινωνία της Φιλιππιάδας. Η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των "από κάτω" απέναντι στις δυνάμεις του πλούτου, αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την νίκη και την ανατροπή, για τις καλύτερες μέρες που μπορούν και πρέπει να έρθουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου